Hodnoceniher.cz

XCOM: Chimera Squad

75%

Průměr z 13 recenzí
#pc #xcom (série) #sci-fi #tahová #taktická #windows #strategie #xcom #gears tactics #phoenix point #2k games #tahová strategie #jednotka #elitní jednotka #žánr #vpád #mise #eden #nepřítel #mimozemšťané #xcom: chimera squad #firaxis #2k #rundenstrategie #2k games / sports #firaxis games

Recenze

59%
Czechgamer.com
22. 7. 2020
XCOM určený pre novú cieľovú skupinu zákazníkov nedopadol práve dobre

3/5
Hrej.cz
8. 6. 2020
Chimera Squad rozhodně není špatným titulem, ale pod výraznou stylizací se skrývá polovičatá a povrchní hra, která se nemůže rovnat hlavním, mnohem epičtějším a zapamatovatelnějším dílům série XCOM.

8/10
Respawnpoint
11. 5. 2020
XCOM: Chimera Squad je v jádru stále XCOM jak se patří, byť je se v mnoha ohledech značně liší. Hraje se dobře, přináší nové herní mechaniky a jiné inovuje a až na pár chybiček jí vlastně není co vytknout. Nízká cena v poměru hodnoty je pak příjemným bonusem.

85%
Bonusweb
8. 5. 2020
V rozmezí pouhých několika dní vyšly dvě tahové strategie se známou značkou v zádech. Zatímco pro Gears Tactics je výlet do tohoto žánru premiérou, XCOM naopak patří mezi zakladatele tohoto typu her. A nová odbočka s podtitulem Chimera Squad dokazuje, že i za pár zlaťáků si můžete koupit titul, který nabízí chytlavou hratelnost a kopu obsahu.

7/10
Zing
6. 5. 2020
Nový XCOM je relativně povedenou hrou, v níž se ovšem nachází hned několik „ale“, kvůli kterým se pravděpodobně budete bavit o poznání méně, než třeba u předešlých dílů nebo nedávného Gears Tactics. Nicméně pokud přihlédneme k velice střídmé cenovce a faktu, že se nemá jednat o plnohodnotný díl, tak se stále jedná o relativně dobrou koupi, která rozhodně nikoho neurazí.

7/10
Vortex
6. 5. 2020
XCOM: Chimera Squad je poměrně složitým kusem k hodnocení. Na jedné straně máte hodně dlouhou hru, která vychází ze slavné série, nabízí propracované taktické souboje a navíc jste za ni nemuseli utratit velké peníze. Pokud do ní ale skutečně zabřednete, začnou na povrch vystupovat nepříjemnost spojené zejména s obtížností a opakující se náplní misí. Utrpěla ale také prezentace nebo hudební doprovod,...

6/10
Doupě
3. 5. 2020
Svým způsobem je zajímavé, že v době, kdy XCOMovky jedou jako blázen, je právě samotný nový XCOM tou hrou, která mě vůbec nenadchla. Nejedná se o naprostou katastrofu, ale nepochybuji, že na tuto hru docela rychle zapomeneme.

4,5/5
HardcoreGamer
29. 4. 2020
It’s hard to knock a game like XCOM: Chimera Squad considering its price of admission at launch. Full of content and great combat, it’s an absolute must-buy. Content isn’t an issue here as I got plenty of hours out of the gameplay. Sure, some of it will be trial and error since the soldiers don’t officially die and as long as the city doesn’t go into mass hostility, the fun keeps coming. The new combat...

83%
Alza
28. 4. 2020
XCOM: Chimera Squad „okleštilo“ sérii o některé prvky, jiné zase upravilo a zároveň jí dodalo osobité kouzlo a intimnější atmosféru, kterou si užijí všichni fanoušci původních dílů. Studio Firaxis v novém, komornějším pokračování série XCOM potvrzuje pořekadlo, že někdy méně znamená více.

82%
GameStar.de
23. 4. 2020
Ein erfrischend anderes XCOM, das mit seinen Neuerungen die Stärken der Vorgänger aber nicht vollständig ersetzen kann.

8/10
Sector.sk
23. 4. 2020
Na druhej strane máte pri prepadnutí taktické výhody, takže napríklad pred vami stoja prekvapení nepriatelia so zníženou odolnosťou, alebo agenti majú v úvode zvýšenú schopnosť uhýbania, či sa im automaticky zapne hliadkovací overwatch režim. Takže výber vstupov pri prepadnutí a prerozdelenie agentov je prvým dôležitým krokom pri plnení misie. Niektoré vchody je však možné využiť len vtedy, ak má nejaký...

8/10
Game Informer
23. 4. 2020
Chimera Squad is built atop XCOM 2’s smartly designed strategic action, which is a great starting point, but it doesn't ultimately live up to previous entries.

7/10
Tiscali Games
23. 4. 2020
Menší, kratší, akčnější a mnohem přímočařejší spin-off XCOMu. Chimera Squad staví na výborných základech XCOMu 2, ale nohy jí podkopává špatná kamera, bugy, některá designová rozhodnutí a nepředvídatelná kostka, která dokáže extrémně frustrovat.