Hodnoceniher.cz

Call of the Sea

85%

Średnia od 11 recenzje
#pc #xbox-one #xbox series s/x #adventura #first person #indie hra #hádanky #lovecraft #out of the blue #raw fury games #xbox one x #xbox series #xbox series x/s #call of the sea #xbox #xbox game pass #xbox live #adventury #logické #norah #pruzkum #ostrov #záhada #hádanka #avengers #dobrodružství #harry #logická hádanka #manžel #cissy jones #xbo #xsx #raw fury #xbox one

Recenzje

81%
Czechgamer.com
11 lut 2021
Zámerne vyvolaný strach a nervozita, tak to si nechcete nechať ujsť

9/10
IndianTV
10 sty 2021
Call of the Sea sice nepatří mezi zážitky na dlouhé zimní večery, přesto ale hra na poli několika hodin prezentuje skvěle napsaný příběh plný střípků tajemna, které postupně objevujete. Mimo to titul disponuje nádhernou grafikou a hudbou, kterou je radost poslouchat. Pokud patříte mezi příznivce adventur, tohle si prostě musíte zahrát!

9/10
Sector.sk
30 gru 2020
Call of Sea nadväzuje na príbeh od Lovecrafta, pričom nejde o horor, ale naopak o príjemnú pohodu, napriek zúfalstvu, ktoré zažíva hrdinka Norah. Objaviť sa na tajomnom ostrove, kde zmizne celá expedícia, určite nie je nič extra, ale pojatie autorov je iné a nápadité. Určite odporúčam všetkým, ktorí majú radi dobré príbehy a dobrodružstvo, prípadne vyrastali na knihách Julesa Verna.

87%
Alza
29 gru 2020
Explorativní adventura Call of the Sea je směsice výborně napsaného příběhu, zábavných puzzlů a hezky zpracovaného audiovizuálu. Pokud máte podobné hry rádi, určitě dejte Call of the Sea šanci.

8,5/10
Game Informer
26 gru 2020
Call of the Sea's fascinating mystery is backed by clever puzzle-solving to make it an island worth exploring.

9/10
XboxWeb.cz
21 gru 2020
Tvoříme hádanky. Vyprávíme příběhy. Milujeme hry. Toto jsou slova ze stránek madridského vývojáře dnešní recenzované adventury Call of the Sea, společnosti Out of the Blue Games. Není důvod zpochybňovat byť jediné z těchto tvrzení, a já jen dodávám – dámy a pánové, příběhy vyprávět umíte, udělat perfektní hádanky také a lásku ke hrám cítí hráč na každém kroku. Bod navíc dávám i za hluboce lidský a...

7/10
Doupě
21 gru 2020
Příjemná explorativní hra, která si zakládá na jednoduchých hádankách a tajuplném příběhu. Díky pěknému provedení zaujme a postará se o pár příjemných hodin hraní. Nic vyloženě nového však nečekejte. Hru mohu doporučit fanouškům klidných logických her a nikomu jinému.

8/10
Respawnpoint
16 gru 2020
Call of the Sea je dalším dílkem do videoherní skládačky vytvořené  na motivy děl slavného hororového autora H. P. Lovecrafta a to navzdory tomu, že nejde o horor, ale klasickou dobrodružnou adventuru, která vám ale svá tajemství dávkuje v té správné míře. Něco by sice mohlo být zpracováno lépe, ale já nemohu jinak, než vám hru vřele doporučit. Zvláště máte-li rádi zmíněného spisovatele.

9/10
Tiscali Games
15 gru 2020
Call of the Sea je názorným příkladem, že na kostře Lovecraftova díla mohou vznikat i pozitivně laděné adventury bez hororových prvků. A funguje to až překvapivě dobře. Skvělé hádanky spojené s nezapomenutelnými kouty tajuplného ostrova vyvedenými v nádherné grafice skvěle doplňují výborný příběh, který je hlavním důvodem, proč byste se na tuto emotivní expedici měli sami vydat.

5/5
Hrej.cz
11 gru 2020
Call of the Sea zvládla na jedničku vše podstatné. Zaujala vzhledem, navnadila tajemstvím, nezamotala se sama do sebe a to nejlepší si pošetřila na konec. Není dokonalá, ale kdo vlastně je?

3,5/5
HardcoreGamer
8 gru 2020
Call of the Sea could benefit from having more substance, but otherwise it’s a solid adventure game that manages to put a unique spin on the traditional Lovecraftian adventure. Norah’s journey is a memorable one, thinks to some terrific dialogue and a breathtaking, surreal island full of fantastical mystery. It may not be the most challenging graphic adventure game, but it’s still one that players...