Hodnoceniher.cz

Fez

86%

Average from 11 reviews
#xbox 360 #logická #indie #puzzle #plošinovka #x360 #adventure #microsoft game studios #polytron corporation #fez #benjamin schäfer #pc #adventure

Tutorials, cheats

Reviews

10/10
InGamer.cz
Jun 24, 2013
Ze hry srší preciznost, kterou autoři prokázali během jejího vývoje. Za milou a nenucenou 2D pixelovkou lze cítit nekonečnou dřinu a neustávající ťukání kláves vycházející z psaní statisíců řádků zdrojového kódu. Originální, krásný, detailní, atmosférický – takový je FEZ.

90%
GamePark
May 18, 2013
Občas vás může pozlobit mírná nepřehlednost při otáčení perspektivy, zbytečné pády nebo zapeklitost jednotlivých logických hádanek. V globálu však dostáváte velkou raritu se vším všudy. Takováto hra, tohoto stylu a s takto exponovaným příběhem tu ještě nebyla a myslíme, že ani nějakou dobu nebude. FEZ se jednoduše řečeno povedl.

83%
GameStar.de
May 17, 2013
Komplexes Jump&Run mit cleverem Kniff.

90%
GamePark
May 15, 2013
Pokud se aspoň nějaký čas zajímáte o herní scénu, určitě jste už o FEZu slyšeli. Byl totiž oznámen již v roce 2007, a tak ho hráčská komunita s radostí označovala za Duke Nukem Forever nezávislé (indie) herní scény. Zajímavý je také autor celého projektu – Phil Fish, který je poměrně kontroverzní osobností a mnoho lidí ho nemá příliš v oblibě – prý je namyšlený. Jiní zase tvrdí, že prostě jen vnímá...

9/10
Hrej.cz
May 8, 2013
Překrásné dobrodružství malého mužíčka, které překvapivě nutí k hlubokému zamyšlení. Technické nedostatky by vás rozhodně neměly odradit od koupě - FEZ za ty dvě stovky rozhodně stojí.

5/5
Hrej.cz
May 7, 2013
Překrásné dobrodružství malého mužíčka, které překvapivě nutí k hlubokému zamyšlení. Technické nedostatky by vás rozhodně neměly odradit od koupě - FEZ za ty dvě stovky rozhodně stojí.

6/10
GamesWEB.sk
May 17, 2012
Nepopieram, že FEZ ma v úvode bavil tak, ako kedysi legendárny Mario. Kameň úrazu tejto hry sa však naplno prejavil až v momente, kedy sa to bezosporu skvelé audio-vizuálne pozlátko stalo všedným a kontrolu nad mojou pozornosťou prevzal samotný gameplay.

8,5/10
Sector.sk
May 2, 2012
Je takmer nemožné FEZ nemilovať.

7/10
Tiscali Games
Apr 30, 2012
Fez je nápaditá a sympatická indie hra, která však byla ve vývoji až příliš dlouho a její snaha „dělat věci jinak“ je místy křečovitá, obskurní a někdy až otravná. Přesto se k ní budete rádi vracet díky odměnám za vyřešené hádanky a detailnímu grafickému zpracování s dobře zvládnutým principem rotování herního světa.

4/5
Hrej.cz
Apr 25, 2012
Krásná a nápaditá retro plošinovka, která dovedně využívá otáčení jen zdánlivě 2D scén k prostorovým hádankám. Phil Fish dodal po letech vycizelované dílo.

9,3/10
Game Informer
Apr 11, 2012
Polytron delivers one of the most mind-altering and revelatory puzzle games on the market.