Hodnoceniher.cz

Hellblade: Senua's Sacrifice

73%

Durchschnitt von 11 Test
#pc #xbox-one #playstation 4 #nintendo switch #akční #fantasy #adventura #3rd person #third person #ps4 #windows #switch #xbox one x #hellblade #ninja theory #helheim #piktove #psycho #senua #xbox #action #action-adventure #sony interactive entertainment #akční hry #atmosférické hry #dobrodruzne #hororové hry #psychologické hry

Tutorials, Cheats

Bewertungen

9,5/10
Gaming professors
22.08.2021
Hellblade rozhodně není jen příběhem o získání mrtvého milence z podsvětí ani žádný epický příběh o pomstě. Je to spíše o zkušenosti, výchově a kontextualizaci psychologické odlišnosti v době vikingů a Keltů. Téměř každý aspekt hry, ať už jde o boj, hádanku, průzkum, je záměrný a ukazuje na téma toho, co lidé v té době nazývali „prokletím“. Hra velice úspěšně splétá metafory smutku a ztráty do základních...

9/10
XboxWeb.cz
13.04.2018
Ty největší souboje neprobíhají na bojištích v kalužích krve, ale v lidských myslích. Senua nechává daleko za sebou ostatní ženské hrdinky a krade si srdce hráčů za řevu keltských válečníků a úderů ostrého meče. Možná má Helheim především v hlavě, ale její houževnatost, odhodlanost a lidskost si vás připne na vodítko. V Ninja Theory dokázali z mála vykřesat nezapomenutelnou severskou pouť, ze které...

3,5/5
HardcoreGamer
27.08.2017
For all the warranted concern of AAA developers veering too far from gameplay into pure cinematic awe, there’s no denying Ninja Theory’s narrative depiction of mental health is an infectious one — the type of narrative that has been long overdue in this industry. Helped significantly by the heights of its technical graphics and the emphatic performance of its cast. While the slower, methodical take...

GamePark
15.08.2017
Téměř nemohu uvěřit, že herní klenot Hellblade: Senua’s Sacrifice vytvořilo nezávislé studio Ninja Theory, které za svou desetiletou existenci vydalo jen několik her. Žádné z děl tohoto anglického studia přitom dosud nebylo kdo ví jak zajímavé a tak si troufám tvrdit, že málokdo očekával něco mimořádného. Jenže stalo se.

8/10
Zing
11.08.2017
Hellblade: Senua’s Sacrifice možná nezmění váš pohled na hry jako takové, ale třeba vám otevře nečekané obzory ohledně toho, o čem taky můžou hry od menších společností s výrazným rukopisem pojednávat. Poskytnout hráči větší variabilitu činností a ubrat v závěru na počtu nepřátel, mohlo to dopadnout ještě líp.

70%
Bonusweb
11.08.2017
Netrpělivě očekávaná hra Hellblade klame tělem. Místo akční a brutální hratelnosti přináší spíše přemýšlivou návštěvu do hlavy člověka postiženého duševní chorobou.

8/10
Tiscali Games
10.08.2017
Severská mytologie smíchaná se sondou do lidského šílenství poskytuje podklad ke vzniku potemnělé strhující nálady. Hra stojí na zkoumání strachu, úzkosti a na úžasné hlavní postavě, respektive výborném hereckém výkonu její představitelky. Propracovanost a hloubka bojového systému sice trochu zaostává, ale zbytek hry je netradiční požitek, který rozhodně stojí za koupi.

0/10
Gamebro
09.08.2017
Přijde den Ragnaröku. Mrtví vylezou ze svých hrobů, ledoví obři opustí své kobky, trpaslíci se vyzbrojí k boji a bohové se budou bít v poslední bitvě za osud světa. Tak popisuje severská mytologie poslední dny našeho světa. Bible pro to má vlastní výraz – apokalypsa.

82%
GameStar.de
08.08.2017
Nicht ohne Fehler, aber voller interessanter Ideen – inklusive einer vielschichtigen, sympathischen und glaubwürdigen Titelheldin.

8/10
Game Informer
08.08.2017
Ninja Theory surrounds players with uncertainty and doubt, creating a narrative-focused journey that is compelling even when it isn't traditionally entertaining.

4/5
Hrej.cz
08.08.2017
Originální námět a skvělou atmosféru trochu kazí repetitivní hádanky a souboje. I tak je ale Hellblade jednou z nejpamětihodnějších her poslední doby. Pokud máte chuť vstoupit do říše šílenství, Senua k ní drží klíče.