Kontakt Přihlásit se pomocí účtu: FaceBook Google                                      Nová registrace|Zapomenuté heslo

Hodnocení her

Podle abecedy: |0-9|A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M|N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z|
ADVENTURY
AKČNÍ
ARKÁDA
BOJOVÁ
DĚTSKÁ
FPS
LOGICKÁ
MMO
MMORPG
OSTATNÍ
PLOŠINOVKA
RPG
SIMULACE
SPORT
ZÁVODNÍ
STRATEGIE REALTIME
STRATEGIE TAHOVÁ
THIRD PERSON AKCE
Staré hry
Flash hry
Novinky v herních magazínech
Češtiny
Návody
STATISTIKY serveru hh.cz
Kalendář her
FORUM

Aktuality > KOMENTÁŘ k serveru CDH.CZ

> Datum vydání: 2008-08-15 04:04
> Autor: Braveman
>


KOMENTÁŘ K SERVERU CDH.CZ

Před dvěma dny byla předčasně spuštěna nová sajta www.cdh.cz, která si dala za úkol vytvořit českou herní databázi. Link jsem poslal, tudíž již zbývá článek doplnit komentářem:

V databázi je po ručním sečtení celkově 13008her (PC: 8657; PS+PSP 3589; X-BOX 763); oficiální součet vytvořených herních profilů však ukazuje přibližně o tisíc profilů více, bohužel se mi nepodařilo tyto „skryté“ profily nikde nallézt.

Většina titulů má v profilu zapsán pouze název, jestliže hra vyšla na více platforem, pro každou je vytvořen profil, čímž vzniknou hned (minimálně) dva profily s nulovou hodnotou. Občas v databázi nalezneme i profily s několika informacemi - jako je např. profil Abuse http://www.cdh.cz/Abuse-7208/ nebo pro změnu jiný profil ((úplně stejné hry)) hry Abuse http://www.cdh.cz/Abuse-7316/ (tento problém se ani zdaleka netýká jediného profilu viz. další zdvojený profil). Osobně nepochopím, proč jsou již vytvořeny např. profily na Mass Effect, Mass Effect 2 a rovnou i Mass Effect 3 (o kterém se zatím pouze ví, že bude obsahovat RPG prvky)

Co v jednotlivých profilech nalezneme?

1) Název hry

2) Náhled na box hry

3) Popis produktu - u většiny není žádný, dále je překopírován z xzone, či opsán oficiální text distributora, jen naprosté minimum je jich vlastních

4) Infobox o hře (např. typ "střílečka", datum vydání (měsíc, rok), či systémové nároky, které mnohdy nejsou ani poupravené do českého jazyka (nevím, jestli to pokládat za minus, avšak zdá se mi to hloupé)

5) možnost hru ohodnotit od 1 do 5 hvězdiček

6) přidat komentář (několik už jich bylo vloženo)

7) video a obrázky - obrázky jsem zatím měl možnost vidět jen u několika profilů (převážně vládnou screeny z gamespotu s vodoznakem), na video jsem zatím nenarazil

8) možnost prohlédnout si rezenci (bohužel se jim tam dostal ten překlep, který se nešťastně nachází ve všech profilech (po našem vydání komentáře opraveno)). Zatím je vloženo 2689odkazů na recenze (viz. http://www.cdh.cz/recenze.php)

 

V současnosti má projekt okolo 150návštěv za den, což se mi zdá k počátečnímu upozorňování různých periodik na nový web a nenápadným „spamování“ na několika stránkách autorem (kdo to nedělá? :) )tak akorát.

Další otázkou zůstává, jak se povedlo tak rychle vytvořit databázi s tolika profily - sám autor projektu možná napověděl na stránkách webtrh.cz:

„Jedna OT otázka: ako dlho si tam dostával tých 15 000 položiek, prípadne akým spôsobom (ak to nie je tajné). Chystám totiž tiež jeden web, kde bude niekoľko tisíc položiek, a rozmýšľam ako na to, aby som sa nezbláznil.“
Odpověď od admina cdh :Spolupráce s Javou...“

?! Je tedy jméno+distibutor+vývojář pouze zkopírován z již zavedené databáze zahraničního webu pomocí Javacriptu?!
Můžeme o tom jen spekulovat...

 

 

Co stránky šlechtí je rychlé načítání (veskrze však pouze textu) stránky a zcela naprostá absence reklamy.

Jaké tomu dávám šance?

1) Zajímalo by mne, kde chce server vzít finanční prostředky (minimálně) na provoz serveru, jelikož bez nich to půjde vždy hodně špatně.

2) Dále podle mě bude velmi obtížně zpětně doplňovat profily tak, aby se na žádný nezapomnělo.

Tím že odkazy apod. vkládá pouze admin, bojím se, aby se v editaci herních profilů nakonec sám neztratil.

3) V podstatě nic nového na trhu.

 

 

Verdikt:

Podtrženo a sečteno - v této fázi se toho o hrách na tomto webu moc nedozvíte a nepřichází s ničím novým (kde je ta výjimečnost o které admin mluvil v promo textu?). Záležet tak bude (opět) jen na optimalizaci stránek pro vyhledávače.

 

 

Příloha:
původní promo text

 

Varování: Text vyjadřuje pouze osobní názor autora a nemusí se ztotožňovat s názory jiných lidí.






D iskuze

Nick
Titulek
Text
Odpovězte na otázku číslemKolik je šest mínus dva?

Odběr příspěvků pro tuto diskuzi v RSS

Navštivte naše FORUM !!!

Titulek:  
Nick: (mnm) - neregistrovaný
Datum:2008-08-18 22:41:16
Mě se to líbí...další databáze her, dobrý je že jsou zde i neznámí moc nehypovaný tituly.....dobrá práce
[Odpověz]

Titulek:  
Nick: (Perry) - neregistrovaný
Datum:2008-08-18 22:37:17
Memphis: To ne, pomáhali mi kamarádi... a z toho taky vyplývají ty duplicitní profily.. postupně to dávám pryč, ale pořád jich tam pár je
[Odpověz]

Titulek:  
Nick: (Warpo) - neregistrovaný
Datum:2008-08-18 00:54:32
A taky se mi osobne libi ze tam jsou odkazovany hry, o kterych byla jen mala zminka nekde nebo spekulace. Vymazat se to da vzdycky. Ale plno jich tam chybi, napriklad Crysis 2, 3 nebo Bioshock 2. Atd...
[Odpověz]

Titulek:  
Nick: (Memphis) - neregistrovaný
Datum:2008-08-18 00:53:43
Perry: A to jsi přidal všechny ty hry ručně? To se snad ani za tak krátký čas nedá ne?:)
[Odpověz]

Titulek:  
Nick: (Warpo) - neregistrovaný
Datum:2008-08-18 00:51:33
Ten web se mi pomerne libi, na to ze ho autor delal asi uplne sam. Jediny co mi vadi je to, ze neni vice odkazu na recenze. Vzdyt osobne znam nejmin o 5 vic ceskych hernich webu, nez na ktere se tam odkazuje.
[Odpověz]

Titulek:  
Nick: (Perry) - neregistrovaný
Datum:2008-08-17 22:58:20
No ročníková práce to není :) Zdálo se mi, že podobné stránky u nás nejsou, až pak jsem narazil na databazi-her.cz. Zahodit se mi to nechtělo, tak jsem to dodělal. Uznávám, že tam hry chybí, ale postupně se přidávají. To samé obsah, který se postupně doplňuje. Databáze není skopírovaná z žádného cizího webu, to, co jsem psal na webtrhu o Jave bylo myšleno, jak jí spravuji. Mám napsaný vlstní program pro práci s MySQL, který je pro mě poholnější než PHP. Systémové požadavky: opět stejný případ jako názvy... jsou to obrovská množství dat a nelze je přidat za týden.. je to n delší dobu. Snažím se zatím hlavně o kompletnější info u nových a cz her.
[Odpověz]

Titulek:  
Nick: (Ursus) - neregistrovaný
Datum:2008-08-17 14:14:34
Největší databáze, ve které v RPG chybí největší pecky v dějinách. Spíše mi to přijde jako pokus dítěte o stránky.
[Odpověz]

Titulek:  
Nick: (Marcus_de_Tycho) - neregistrovaný
Datum:2008-08-17 10:54:43
Vůbec mne to nezaujalo. Web na mne působí jako skvělá ročníková práce na nějaké specializované střední škole nebo jako semestrální projekt bakalářského studia informatiky. Chápu, že ne každý si může něco o hře zjistit na Wikipedii, ale i tak nemohu přijít na smysl existence stránky. Pokud si chci přečíst recenzi či komentáře, půjde na svůj oblíbený web. Pokud nemám oblíbený (např. rodiče nějakého dítka), použiji Seznam či Google. Procento hodnocení mi nic neřekne o hře - jaká je, o čem, jaká je doporučená věková kategorie, obsah násilí a vulgarit (popřípadě erotiky pro Američany). Systémové požadavky typu "Windows ME/98 - 128 MB RAM" pro Morrowind jsou naprosto nedostačující. A u mnoha her chybí úplně (Mass Effect - asi ho jde spustit zcela na všem). Třídění do kategorií mi přijde spíše jako bezva vtip než jako "katalog se snadnou orientací". Speciálně kategorie "simulátory" je plná humoru. Hra "Lula 3D" simuluje vlastně co? P0rnofilm? Taktéž jsem nepochopil dle jakého klíče padne hra do kategorie "letecké hry" a kdy do "simulátory". Grafický vzhled je sice "moderní", ale osobně se mi vůbec nelíbí a přijde mi plný zbytečně velkých bílých ploch a opravdu velkých ikonek. Přeji autorovi hodně štěstí s projektem. Snad mi tady v diskuzi vysvětlí, proč to vlastně dělal ;).
[Odpověz]

Titulek:  
Nick: (Marr3wk) - neregistrovaný
Datum:2008-08-15 16:57:20
Z těch databází se za chvilku snad zblázníme.
[Odpověz]

Titulek:  
Nick: (Perry) - neregistrovaný
Datum:2008-08-15 16:45:52
Díky... už jsem si té chyby všimnul.. to byl takový ten typ překlepu, který si mozek v rychlosti opraví :) .. na tý úvodní stránce nejsou vypsané všechny kategorie, protože by se to pak nevešlo do sloupců a vypadalo by to opticky divně... od toho je tam pak Katalog
[Odpověz]

Titulek:  
Nick: (Perry) - neregistrovaný
Datum:2008-08-15 12:55:07
Ahoj článek se ti povedl, pěkný. Měl bych ale 2 připomínky: 1) těch her tam opravdu je 14180 (nevím, kde jsi na tvůj součet přišel) např.. http://www.cdh.cz/0_AD-14180/ 2) Java neni JavaScript A moc nechápu tu poslední připomínku, bod 8)
[Odpověz]

Titulek: Re:  
Nick: (Braveman moderátor - editor stránek)
Datum:2008-08-15 16:00:31
Na hlavní stránce je dole "Katalog", když si tam zvolím vypsat vše a sečtu všechny profily ze všech kategorií, dojdu k číslu 13008. Co se týče osmého bodu - jedná se tam jen sice jen o obyčejný překlep, kde (pokud existuje recenze) je u odkazu napsáno na jakém místě se nachází "rezence", ale tento překlep je vidět úplně ve všech profilech a divím se že si toho autor stránek nevšiml.

Rychlé info

> Na našem fóru se otevřela nová místnost, v které můžete oslnit svými znalostmi videoher.

> Registrovaní návštěvníci mají nyní možnost editovat a mazat své příspěvky. Dále byl přidán dolní panel s nástroji a youtube videa se již dají otevírat ve fullscreenu. Několik změn ještě zůstává v rukávu...

> Spustili jsme pro Vás nové DISKUSNÍ FORUM

> Na Vaše podněty jsme udělali několik změn - např. oprava hrubek, odkazování na konkrétní příspěvek v diskusi a zrychlení generování stránky

> Jeden z předních českých herních serverů ukončí ke konci tohoto měsíce svůj provoz - apríl kachna

> V Japonsku jde do obchodů drink s designem Metal Gear Solid: Peace Walker

> Jeden z uživatelů fóra NeoGaf se chvástá s MotorSport 3

> Akella oznámila simulátor, jehož tématem budou somálští námořní piráti

> Příští číslo španělského magazínu Marca Player má odhalit první info o F.3.A.R

> Víkendová sleva 20-21.3 2010 na Xzone pro PC hru S.T.A.L.K.E.R - Call of Pripyat jen za 499Kč

> Vyšla demoverze české 2D adventury Kulivočko

> Omlouváme se za výpadek stránek, zapříčiněn kolapsem diskového prostoru serveru

> Logické Machinarium dostane po čtvrt roce od vydání speciální edici za v přepočtu 600Kč

> Rakouská pobočka Deep Silver Vienna z důvodu ekonomické situace končí

> STEAM pohltil již přes 25milionů hráčů a 1000her

Facebook

Z diskuze

Partneři

Gta.cz - Největší CZ/SK portál o sérii GTA ABCgames.cz - hry, cheaty, trainery, n�vody, preklady hier, cd obaly, wallpapery, screenshoty RecenzeHer.eu - Denn� �erstv� informace ze sv�ta her, Recenze, preview, online-hry, tapety na plochu pc, cheaty Herniweb.cz wiizone.sk

Vychází tento měsíc

Vychází příští měsíc

Statistika databáze her

Hry: 5972
Recenze: 24483
Screenshoty: 23596
Češtiny: 1160
Návody: 1769
Cheaty: 4208
Dema: 1034
Videa: 5214
Obaly: 2582
Youtube video: 3123
Průměrné hodnocení z
23850 recenzí: 71,811 %